Ponturi si superstiti pentru mirese

Dragostea le invinge pe toate... cel putin asa se crede. Ca e adevarat sau nu, asta depinde de fiecare cuplu, de felul  in care comunica si stiu sa treaca peste greutati.
 
Daca poti trece peste rautatile celor din jur, atunci  inseamna ca esti pregatita sa devii sotie
 
Si pentru asta, trebuie sa pregatesti in cele mai mici detalii ziua cu pricina ... ziua nuntii tale cu printul ales de inima ta.
 
Si cum in curand vei deveni sotie, ceea ce implica o anumita responsabilitate si seriozitate, exista un moment in care iti poti face de cap – PETRECEREA BURLACITELOR !!! – ca o faci in pijama, acasa, sau in cel mai select club din oras, ramane la aprecierea ta; fi sigura ca si el se va distra cu prietenii, asa ca intre baieti, inaintea nuntii.
 
Astea trecute fiind, alege-ti cu grija domnisoarele de onoare, care sa iti fie alaturi in marea zi, pentru ca lor le vei incredinta verighetelebuchetulcosuletul cu petale ...
 
Superstitia spune ca inainte de nunta trebuie sa eviti sa dormi in pat cu viitorul sot. Putina pauza nu strica nimanui si macar asa iti va simti lipsa mai tare si isi va da seama ce mult iubeste sa doarma cu tine.
 
Daca v-ati ales din timp melodia pentru valsul mirilor, inseamna ca ati si invatat pasii de dans pentru ea. Melodia aleasa trebuie sa fie lenta, dar in primul rand sa reprezinte ceva pentru amandoi – o melodie pe care v-ati cunoscut sau pe care ati dansat pentru prima oara sau care va aminteste de un moment placut petrecut impreuna.
 
Tot traditia e cea care spune ca mireasa trebuie sa poarte la nunta ceva nou (rochia de mireasa), ceva vechi (o bijuterie de familie), ceva de imprumut (daca se poate de la un cuplu deja casatorit, cu o casnicie fericita), ceva albastru (jartiera, pe care mirele o va scoate cu dintii de pe piciorul miresei, in timpul nuntii).
 
Nelipsitul buchet al miresei este un accesoriu de baza al tinutei de sarbatoare, buchet pe care dupa miezul noptii il vei arunca cetei de fete nemaritate (atentie sa nu ajunga agatat de vreun candelabru...)
 
Se spune ca mirii vor avea belsug si noroc in toate, daca in ziua in care se casatoresc va ploua.
 
Din tortul miresei (oare de ce s-o numi asa?, ca doar si mirele este element principal al evenimentului, in egala masura cu mireasa!),dulce ca dragostea celor doi, trebuie sa taie si sa manance din aceeasi farfurie, pentru a imparti tot ce li se cuvine incepand cu acea zi.
 
Mireasa este furata de obicei, de unul din prietenii mirelui, si rascumparata cu cele mai alese daruri, de obicei dupa ora 12 noaptea.
 
Nu uita!!! Dupa nunta, cand ajungeti la casa voastra, cere-i sotului tau sa te treaca pragul (indiferent de starea lui de ebrietate, daca o are, trebuie sa se chinuie sa faca acest lucru pentru ca daca mireasa se impiedica de prag sau il calca cu piciorul stang, aduce ghinion in casnicie). 
 
Pe langa aceste traditii, mai sunt si multe altele, in fiecare zona obiceiuri specifice, la care s-au mai adaugat si cele de  “ import”.
 
Cu toate acestea insa, ziua nuntii tale trebuie sa fie una plina de surprize placute, exact asa cu ti-ai imaginat-o de cand erai la gradinita. Indiferent ca tii sau nu cont de superstitii, important este ca in toate timpurile dragostea a contat mai mult decat orice ...