Sfaturi pentru asezarea invitatilor la mese, la o nunta

O problema spinoasa pe care mirii nu o pot plasa in intregime organizatorilor de evenimente este asezarea la masa a invitatilor.
 
Trecand dincolo de limitele care ni le impune spatiul si presupunand ca alegem locatia tinand cont de numarul invitatilor exista doua reguli de aur. Mesele se aseaza astfel incat un numar cat mai mare de nuntasi sa poata vedea ringul de dans iar masa mirilor sau masa de onoare sa fie amplasata in centrul atentiei tuturor.
 
Incercati sa alegeti mese rotunde astfel ca invitatii sa aiba contact vizual unul cu celalalt. Este preferat ca la aceeasi masa persoanele sa se cunoasca intre ele daca nu macar sa aiba afinitati comune sau centre de interes comune.
Langa masa mirilor sau foarte aproape de ea vor fi asezati parintii, fratii, surorile si rudele cele mai apropiate. Mesele de langa masa mirilor au locurile de onoare. Langa ringul de dans nu se aseaza mesele de bufet suedez iar mirii obligatoriu vor trebui sa faca turul de onoare astfel incat fiecare invitat sa se simta special.
 
La masa mirilor exista mai multe posibilitati de asezare a persoanelor. Pot sa stea mirii, nasii si copii acestora (aceasta modalitate de asezare este cea uzuala), pot sa stea mirii, nasii si parintii sau pot sa stea mirii si domnisoarele de onoare.
 
Copii pot fi asezati la mese cu parintii lor sau se pot aseza toti copiii la aceeasi masa. In ultimul timp se obisnuieste daca stau copiii la aceasi masa sa se angajeze o zana sau clovn, persoana care pe timpul evenimentului sa se ocupe special de copii.
Tinerii necasatoriti, domnisoarele si domnisorii de onoare se pot aseza la aceasi masa ca sa se cunoasca mai bine intre ei.
 
Si sa nu uitati de masa pentru muzicanti sau DJcameramanfotograf. Desi ei lucreaza, nu pot sta o noapte intreaga fara sa manance.  
 
Cameramanul si fotograful vor fi pusi la o masa astfel incat sa aiba vizibilitate maxima pentru a nu le scapa momentele cele mai importante ale evenimentuluiMuzicantii sau DJ-ul vor fi asezati la masa cea mai apropiata de locul unde se desfasoara activitatea.
Succes! Nu lasati pe ultima suta de metri aspecte legate de asezarea invitatilor la mese. Sa aveti o nunta frumoasa!