Lumanarile de cununie

Lumânările sunt un accesoriu obligatoriu pentru orice cununie religioasă. Oricat de "moderni" am fi, ajungem sa înţelegem că, de fapt, tocmai accentele tradiţionaliste conferă nunţii noastre farmec si unicitate. De aceea lumânările de cununie nu trebuie să lipsească de la nunta noastra, pentru ca au o semnificaţie deosebită. 
 
Ceremonia religioasă nu poate avea loc dacă nu avem lumânări de nuntă. Acestea sunt aprinse de catre preot la intrarea în biserică. Din punct de vedere religios, lumânările de nuntă aprinse simbolizează puritatea sufletească, puterea credinţei, focul iubirii crestine şi nădejdea luminii dumnezeieşti.
 
Lumânările de nuntă reprezintă lumina divina care participă la acest eveniment important. Acestea au rolul de a lumina calea tinerilor si de aceea sunt ţinute de naşi, îndrumătorii noului cuplu.
 
În zilele noastre lumanarile de nuntă nu mai au doar un simplu scop religios, ci mai degrabă un scop estetic. Acestea nu sunt simple lumânări, ci au sunt cu diferite modele, iar florile ce se pun pe ele au evoluat, încet-încet, de la artificial la natural. 
 
Prin tradiţie, se spune că aceste lumânări de nuntă sunt cumpărate de către naşi. Lumânările de cununie, florile din buchetul de miresei, cocardele, aranjamentul floral al localului, toate acestea trebuie să fie in armonie. În funcţie de buget putem opta pentru aranjamente florale făcute din trandafiri sau cale, cu orhidee sau alte plante exotice.
 
Lumânările de cununie vor fi alese ţinând cont atât de preferinţele mirilor cât şi ale naşilor. Vă recomandăm să alegeţi florile preferate asortate culorilor nunţii pentru lumânări de nuntă speciale. Lumânările pot fi sub forma de sferă cu ghirlandă, sau prelungi sub forma de cascadă sau după imaginaţia fiecărui cuplu.