Cocarde

Cocardele sunt insignele, adica buchetelele mici de flori, care se prind in piept invitaţilor la nuntă.
 
La origine cocarda era o insignă sau panglică (de obicei în culorile naţionale) purtata de militari la chipiu sau de civili la piept în anumite împrejurări solemne.
 
De fiecare dată când vedem o nuntă observăm în pieptul fiecărui invitat flori stilizate sau naturale, mai mari sau mai mici, in funcţie de preferinţele mirilor şi de “rangul” nuntaşilor. Aceste flori se pun în pieptul celor prezenţi la nuntă tocmai pentru a-i deosebi de oamenii de rând şi totodată pentru a le ramâne o mică amintire celor participanţi la eveniment.
 
Tradiţia spune că orice nuntă se distinge prin doua feluri de cocarde: un model pentru mire şi pentru familia imediat apropiată mirilor: părinţi, fraţi, surori, naşi si un model pentru restul invitaţilor. Cocardele alese pentru mire şi familie trebuie să fie mai deosebite, să iasă în evidenţă, pe când cocardele pentru restul invitaţilor pot fi un model mai simplu, dar elegant. Tendinţa actuală este să se foloseasca flori naturale drept cocarde pentru mire şi familie, şi cocarde din flori stilizate pentru restul invitaţilor. 
 
Sau cocardele pot fi diferite şi in funcţie de sex: pentru femei şi pentru barbaţi sau de vârsta pentru copii si adulţi. Fiecare cuplu işi alege cocarda în funcţie de preferinţe.
 
La o nuntă mireasa ajutată de domnişoara de onoare, pune în pieptul nuntaşilor cocardele..
 
Sfatul nostru este să asortaţi cocardele naturale cu toate aranjamentele florale si cocardele stilizate cu restul decoraţiunilor