Dictionar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

GHERIDON

Masuta rotunda sau dreptunghiulara, plasata langa mese, in localuri, pentru a servi la depozitarea sticlelor de bauturi, scrumiere, etc.

GHIRLANDA

Impletitura decorativa in forma de lant sau de cununa, facuta din frunze, flori naturale ori artificiale sau baloane.

GLAZURA

Strat subțire de zahăr ars, de ciocolată, de șerbet etc. cu care se acoperă unele prăjituri, bomboane, fructe etc., pentru a le da un gust și un aspect mai plăcut. ♦ Strat subțire și transparent cu care se acoperă orezul, unele paste făinoase etc., pentru a le da un aspect mai frumos și pentru a nu se lipi la fiert sau la prăjit.

GLAZURA GANACHE

Este facuta din ciocolata neagra si se toarna deasupra intregului tort.

GLAZURA ROYALA

Este o combinatie de oua, zahar alb, este turnata pe tort si se usuca rezultand o pasta tare. De regula se foloseste pentru a face frunze, flori, dantele si alte decoratiuni comestibile - si nu pentru a acoperi tot tortul.